Potrivit unei surse din cadrul complexului militaro-industrial rus, odată sosită la Sankt Petersburg /Rusia/, nava va fi echipată pe şantierele navale Nord. După ce va fi supus unor teste, portelicopterul va intra pe 1 noiembrie 2014 în dotarea Flotei Ruse de la Pacific.

Grupul francez DCNS şi Agenţia rusă pentru exporturi de armament /Rosoboronexport/ au semnat în iunie 2011 un contract de 1,2 miliarde de euro care prevede construirea a două nave de tip Mistral pentru Marina rusă.

Cea de-a doua navă de acest tip, ”Sevastopol”, a fost pusă pe cală pe 18 iunie la STX France, cu aproape şase luni înainte de termen.

O navă de tip Mistral, care are o lungime maximă de 210 metri, un deplasament de 22.000 de tone şi o viteză mai mare de 18 noduri, este capabilă să transporte 16 elicoptere, patru vedete de debarcare sau două nave pe pernă de aer de tonaj redus. Puntea sa de zbor permite desfăşurarea simultană a şase elicoptere. La bordul navei pot fi îmbarcaţi 160 de membri ai echipajului şi alţi 450 ai comandoului.

Sursa: Agerpres