”Am avut totodată o discuţie despre sistemul de securitate cibernetică, unde România are încă, să spun, slăbiciuni. Avem această autoritate care se ocupă de securitate cibernetică şi o să vedem ce măsuri putem lua şi aici în cursul acestui an. Această autoritate are câteva propuneri pentru a îmbunătăţi mediul securităţii cibernetice în România”, a afirmat Dacian Cioloş, citat de Agerpres. Ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, Marius Raul Bostan, a precizat că România are nevoie de o Lege a securităţii cibernetice şi că această lege va fi pusă în dezbatere publică.

”Legea securităţii cibernetice o vom pune în dezbatere publică. Este nevoie de o lege a securităţii cibernetice. România a devenit, în ultimul timp, şi ea o ţintă. Din acest punct de vedere suntem pregătiţi şi avem un plan de măsuri extrem de precis, conform Strategiei de securitatea cibernetică. Avem divizii pregătite pentru a asigura securitatea cibernetică. Degeaba construim infrastructură de internet şi investim în platforme, degeaba facem interoperabilitate şi registre de date dacă nu suntem în stare să ni le protejăm”, a menţionat ministrul, conform aceleiași surse. Acesta a adăugat că există, la ora actuală, disfuncţionalităţi IT la nivel guvernamental, ce urmează a fi corectate.

”În acelaşi timp, am discutat despre disfuncţionalităţi IT la nivel guvernamental. Avem probleme, le ştim şi sunt convins că pentru a regla un intranet al Guvernului, un funcţionar public pe IT&C care să aibă capabilitate şi să fie bun la nivel guvernamental nu poate fi plătit cu un salariu obişnuit. După cum ştiţi în această industrie, salariile sunt foarte mari şi pentru a avea oameni capabili în sectorul public e nevoie să gândim acest proces. El va fi gândit în cadrul Legii salarizării unice, dar în acelaşi timp să găsim şi soluţii pentru departamentele speciale care să se ocupe de sistemul IT al Guvernului”, a susţinut Bostan.