Compania irlandeză de dezvoltare imobiliară Caelum Development a început lucrările de construcţie la centrul comercial ParkLake Plaza, ce va fi amplasat pe fosta bază sportivă Spartac din Titan, în acest sens fiind contractate companiile Apolodor şi Edrasis, care vor realiza partea de fundaţie.

Lucrările de construcţie vor dura circa doi ani şi jumătate, iar la final proiectul va cuprinde 200 de magazine împărţite pe o suprafaţă de 67.000 mp. Dezvoltatorul a închiriat deja 50% din suprafaţa disponibilă şi se află în negocieri pentru încă 20%.

Agentul exclusiv de închiriere a proiectului Parklake Plaza este Cushman & Wakefield.

Centrul comercial va include ca principală ancoră hypermarketul Cora, cu o suprafaţă totală de 15.500 metri pătraţi. Circa 3.000 de metri pătraţi sunt destinaţi zonelor de luat masa, restaurantelor, cafenelelor şi unităţilor tip fast-food, acestea însumând în total peste 20 de unităţi.

De asemenea, ParkLake Plaza va beneficia de o parcare subterană de 2.300 de locuri, iar etajul doi va găzdui un cinematograf multiplex cu 16 ecrane, Cinema City. Centrul comercial va găzdui 10 terenuri de tenis şi fotbal, precum şi loc de joacă pentru copii.

ParkLake Plaza este localizat în partea de est a Bucureştiului, în sectorul trei, lângă Parcul IOR/Titan.

Caelum Development, un grup de investiţii irlandez, cu sediul în Varşovia, a fost înfiinţat în anul 2002 de investitori privaţi, cu o experienţă de zece ani pe piaţa imobiliară. Caelum Development îşi desfăşoară activitatea în Europa Centrală şi de Est, în principal în Polonia şi România.