Compania publică de televiziune din China a selectat o soluţie avansată de compresie a datelor oferită de Ericsson pentru a putea livra pentru prima oară conţinut 3D premium către telespectatori din toată ţară, dându-le astfel posibilitatea să se bucure de evenimente sportive şi alte transmisiuni în direct la o calitate fără precedent.

„Piaţa TV din China este cea mai mare din lume, iar apetitul publicului pentru experienţe mai bune şi mai interesante ne face să căutăm noi şi noi moduri de a inova pentru a răspunde cerinţelor în schimbare. Anul acesta va fi un an foarte important pentru sport, iar pentru că sportivii chinezi au întotdeauna foarte mulţi susţinători, ne bucurăm că vom fi primii care le vor permite telespectatorilor din China să vadă toate aceste evenimente chiar atunci când se desfăşoară, ajutându-i să se simtă mai aproape ca niciodată de miezul acţiunii”, a declarat domnul Zhang Baoan, director Broadcasting and Transmission Center, CCTV.

„Colaborăm cu echipa Ericsson de foarte mulţi ani şi cunoaştem foarte bine punctele forte ale soluţiilor lor, indiferent de nivelul de complexitate al situaţiei, precum şi abilitatea companiei de a ne oferi exact de ceea ce avem nevoie pentru a pune la dispoziţia utilizatorilor chinezi cea mai bună experienţă de vizionare”, a adăugat el.

„Am fost printre primii care au creat soluţii pentru piaţa HD, iar acum facem posibilă transmisia în format 3D a conţinutului premium de televiziune în toată lumea şi suntem încântaţi să putem oferi aceste soluţii şi în China. Fiind o companie publică de televiziune, CCTV trebuie să se încadreze în cei mai stricţi parametri de calitate a imaginilor şi fiabilitate a sistemului TV şi ne bucurăm că vom extinde parteneriatul de durată cu ei pentru a răspunde acestor nevoi de transmisiuni 3D”, a declarat Mats H Olsson, preşedintele Ericsson China & North East Asia.