Windows Phone Mango este cel mai nou sistem de operare pentru mobile de la Microsoft şi are peste 500 de funcţii noi. “Primele terminale care vor rula acest sistem de operare vor ajunge în România cel mai probabil la începutul anului viitor”, potrivit lui Ionuţ Gaotă Mobility Business Group Lead, Microsoft România.
Terminalele Windows Phone 7 au fost foarte bine primite de clienții români, Microsoft dispunând  de 1-3 modele în oferta celor mai mari trei operatori (Orange, Vodafone, Cosmote), precum și oferte ce au inclus LG Optimus 7, HTC 7 Mozart, HTC Trophy 7, Samsung Omnia 7.
Microsoft a înregistrat peste 42.000 de dezvoltatori înregistrați și 1,5 milioane de descărcări ale uneltelor de dezvoltare pentru Windows Phone 7. In plus, peste 20.000 de aplicații/jocuri sunt disponibile utilizatorilor Windows Phone 7.

IDC și Gartner estimează că smartphone-urile Windows Phone vor avansa până în 2015 pe locul al doilea după cota de piață, iar  o contribuție semnificativă a acestei dinamici este adusă de alianța cu Nokia.

<iframe width="560" height="349" src="https://www.youtube.com/embed/OP30F3ZxTmw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>