Dacă informaţiile se dovedesc reale, televizorul va avea acelaşi design precum monitorul LED Cinema Display de la Apple, dar "mult mai mare" şi este dotat cu o cameră iSight pentru a permite efectuarea de video conferinţe gratuite prin FaceTime. Camera este una sofisticată, cu recunoaştere facială şi cu capacitatea de urmări utilizatorul în timp ce se plimbă prin cameră. Asta permite efectuarea de apeluri video de oriunde din cameră, nu neaparat din faţa televizorului. În plus, apelurile sunt iniţiate de Siri, asistentul virtual de pe iPhone 4S, susţine sursa citată.  

Zvonurile privind lansarea unui televizor de către Apple au apărut încă după ce Steve Jobs i-a spus biografului său că a reuşit să creeze o interfaţă extraordinară pentru un viitor televizor. Până în prezent, însă, prezenţa companiei pe această piaţă este modestă, lansând doar Apple Tv box, care se poate conecta la televizoarele existente şi are caracteristici limitate.  Sursa citată de Cult of Mac susţine că a văzut în funcţiune prototipul dispozitivului la care se referea Steve Jobs.

Analistul TV Paul Gagnon se aşteaptă ca Apple să introducă o linie de televizoare chiar în acest an. El a amintit că furnizorul chinez al Apple, Foxconn, a cumpărat 10% din acţiunile Sharp, unul dintre principalii furnizori de ecrane pentru noua tableta iPad. Gagnon spune că televizorul de la Apple va avea dimensiuni ce vor varia între 40 şi 60 de inci şi vor costa între 1.000 şi 2.000 de dolari