Dacia Sandrider va fi condusă de pilotul francez Sébastien Loeb la Raliul Dakar

Dacia Sandrider este automobilul special marca Dacia. Acesta va fi condus de către pilotul francez Sébastien Loeb, în următoarele trei ediţii ale Raliului Dakar.

Dacia, parte a grupului Renault, a colaborat cu Prodrive pentru a crea un prototip numit Sandriders, construit pe platforma modelului Hunter.

Prima competiție a noului model va avea loc în Maroc. Se va întâmpla în luna octombrie a anului 2024, conform informațiilor furnizate de News.ro, citând lequipe.fr.

Sébastien Loeb se alătură constructorului român Dacia, după colaborările anterioare cu Peugeot și Prodrive-BRX (Bahrain Raid Xtreme).

Marti, la Aubervilliers, în apropiere de Paris, Dacia a dezvăluit prototipul cu care îl va încredința pe alsacian, dar și pe Nasser al-Attiyah din Qatar și pe Cristina Gutierrez din Spania pentru competițiile viitoare din cadrul Dakar.

Colaborând cu Prodrive, subsidiara Grupului Renault a creat vehiculul Sandriders. Acesta s-a bazat pe cunoștințele acumulate în ultimii patru ani cu ajutorul modelului Hunter.

„Este un proiect profesionist, cu o investiţie reală din partea mărcii Dacia. (…)

În opinia mea, utilizarea experienţei Hunter într-un proiect complet nou a fost cea mai bună alegere posibilă pentru a-mi mări şansele de a câştiga Dakar”, a mărturisit Loeb.

dacia sandrier
Dacia Sandrier / SURSA FOTO: Facebook, Dacia

Directorul tehnic al Dacia, Philip Dunabin, a explicat noul concept

Directorul tehnic al Dacia, Philip Dunabin, a subliniat că avem de-a face cu un concept complet nou.

Potrivit lui, noul concept nu reprezintă doar o modernizare a modelului Hunter. Toate sistemele au fost fie complet reimaginate, fie complet actualizate.

„Nu este doar un Hunter modernizat. Toate sistemele sunt fie complet noi, fie complet actualizate. Avem un şasiu tubular care este mai uşor şi mai lat, cu mai mult spaţiu în cockpit şi o mai bună distribuţie a greutăţii.

Motorul este nou, un V6, bi-turbo, 3 litri. Am lucrat la fiabilitatea transmisiei, iar cutia de viteze a fost revizuită. Am lucrat, de asemenea, la aerodinamică şi la vizibilitatea pentru şoferi”, a adăugat Dunabin

Sébastien Loeb a afirmat că principalul său obiectiv este să contribuie la evoluția mașinii pentru a se asigura că sunt pregătiți pentru Raliul Marocului la finalul sezonului (în octombrie) și, mai ales, pentru Dakarul din anul următor.

El a subliniat că nu se implică în alte proiecte simultane și își concentrează întreaga atenție pe acest proces de dezvoltare, cu o serie de teste încă de parcurs.

„Prioritatea este să lucrez la dezvoltarea maşinii, astfel încât să fim pregătiţi pentru Raliul Marocului de la sfârşitul sezonului (octombrie).

Şi, mai ales, să fim pregătiţi pentru Dakar de anul viitor. Nu am alte proiecte în paralel, mă concentrez pe această dezvoltare. Mai sunt multe teste de făcut, asta este prioritatea mea”, a precizat Sébastien Loeb.

După primele sesiuni de teste desfășurate în Anglia în luna aprilie, echipa are în plan să se deplaseze în Maroc pentru un program semnificativ de testare, care va începe în luna iunie.