Constructorul nipon Mitsubishi a publicat primele imagini ale noului crossover destinat pieţelor din Europa. Acesta se numeşte ASX şi va fi lansat în cadrul Salonului auto din Geneva, în data de 2 martie.

Crossoverul compact crossover  reprezintă versiunea europeană a modelului RVR, care va fi lansat pe piaţa japoneză luna viitoare.

Modelul ASX cu cinci locuri va ajunge pe pieţele europene începţnd cu ultima parte a primăverii. ASX este un exemplu al strategiei Mitsubishi în Europa şi reorientarea dinspre segmentul SUV-urilor spre o gamă de autoturisme ecologice şi modele corossover.

0-46028-mitsubishi2.jpgASX este primul model al companiei japoneze, care va beneficia de motorul turbo-diesel Euro 5 cu o capacitate de 1,8 litri şi injecţie directă. Cutia de viteze disponibilă va fi manuală, în şase trepte.

Motorul diesel va încorpora tehnologia „start/stop”, care va ajuta la reducerea considerabilă a consumului de combustibil. Acest motor a fost creat în parteneriat de către Mitsubishi şi Mitsubishi Heavy Industries Ltd.