În perioada următoare,  vor fi  personalizate  cel puţin 50.000 de carduri zilnic. O echipa  din cadrul Departamentului IT al CNAS  generează şi verifică  datele necesare pentru personalizarea  cardului  electronic naţional de sănătate.

"Sperăm ca CN Imprimeria Naţionala SA, va tipări şi împlicui  cardurile  cel puţin în acelaşi ritm, astfel încât până la sfârşitul anului sa producem 7,5 milioane de carduri, conform contractului", se arat[ ]n comunicatul CNAS. Distributia ar urma să inceapă în perioada următoare.
„Cardul naţional electronic de sănătate este un proiect prioritar pentru Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate, care aduce avantaje  importante asiguraţilor. În acelaşi timp, acest proiect va contribui la creşterea transparenţei şi eficienţei  cheltuirii banului public  în sistemul social al asigurărilor de sănătate”, a declarat preşedintele CNAS, Cristian Buşoi.
Fiecare pacient va fi înregistrat cu un ID special, fără de care medicul nu îi va prescrie reţeta. Acesta va deveni astfel „buletinul“ în lipsa căruia nu vom mai putea beneficia de servicii medicale: va cuprinde un cod unic pentru a face dovada asigurării, date personale care le vor fi de ajutor medicilor de la urgenţe, persoane de contact în caz de urgenţă, grupa sanguină, alergii, eventuale boli cronice etc. Din 2014 însă, acesta va fi inclus în buletin, a anunţat în urmă cu câteva săptămâni preşedintele CNAS.
Până acum, doar 320 de români au primit cardul, în Arad, în faza-pilot a programului, iar promisiunile de implementare la nivel naţional în scurt timp pălesc, dacă ne uităm în urmă şi constatăm că acest proiect a fost amânat timp de şase ani, din cauza contestaţiilor la licitaţii şi, mai ales, a nemulţumirii medicilor, care au boicotat proiectul.