Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon a fost pus în libertate, miercuri după-amiază, el declarând, la ieşirea din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, că are încredere în justiţia română şi că abia aşteaptă să ajungă la Craiova, la familia sa.

Antonie Solomon a părăsit Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi în jurul orei 17.45, fiind aşteptat de fiul său, alături de care a plecat spre Craiova.

 

Întrebat dacă crede că procesul său este unul politic, Solomon a spus că nu crede acest lucru şi că are încredere în justiţia din România. Întrebat, de asemenea, dacă în această seară va merge la Primăria Craiova, unde a fost anunţată organizarea unei manifestaţii, Solomon a spus că va merge acolo imediat ce va ajunge la Craiova, pentru că nu îi poate dezamăgi pe oameni.

Curtea de Apel Galaţi a decis, miercuri, punerea în libertate a primarului suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, decizia fiind definitivă.

„S-a admis recursul declarat de inculpatul Somonon Antonie împotriva încheierii de şedinţă a Tribunalului din 1 septembrie şi s-a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părasi municipiul Craiova decât cu acordul organului judiciar”, declara Irina Popa, reprezentantul departamentului de comunicare al Curţii de Apel Galaţi.

Solomon are interdicţie din partea instanţei de „a-şi exercita profesia şi de a desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta”, dar şi de a lua legătura cu martorii sau inculpaţii în dosar.

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a declarat, miercuri, imediat după anunţul privind eliberarea lui Antonie Solomon, că ordinul privind încetarea suspendării din funcţia de primar este pregătit, juriştii instituţiei aşteptând doar un act oficial din partea instanţei pentru a-l repune în funcţie.

Mai mulţi craioveni sunt aşteptaţi să ajungă, miercuri seară, în faţa Primăriei din Craiova, unde va avea loc o manifestaţie în favoarea lui Antonie Solomon, primarul suspendat al municipiului, care va fi aşteptat cu pâine şi sare, a declarat consilierul municipal PDL Gheorghe Albăstroiu.

Va fi primit cu pâine şi sare la Craiova

„Noi îl aşteptăm în jurul orei 00.00 să ajungă la Craiova. Am vorbit deja şi în faţa Primăriei va avea loc o manifestaţie pro Antonie Solomon. Nu ştiu câtă lume va ajunge acolo, pentru că nu ştiu care este timpul pe care îl avem la dispoziţie pentru a anunţa această manfiestaţie. Însă el va fi primit cu pâine şi sare şi i se va înmâna cheia oraşului, simbol al libertăţii”, a declarat  consilierul municipal PDL Gheroghe Albăstroiu.

Antonie Solomon formulase o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, solicitând magistraţilor gălăţeni să fie cercetat în libertate. Cererea acestuia a fost judecată în 1 septembrie, fiind respinsă. Decizia a fost atacată cu recurs de Solomon.

Solomon este inculpat în dosarul 6618/121/2010 având ca obiect comiterea infracţiunilor de corupţie, înregistrat la Tribunalul Galaţi, alături de Gheorghe Cornel Penescu, Dragoş George Stancu şi Gheorghiţă Pieca. Procesul a început iniţial la Tribunalul Argeş, dar a fost strămutat la Tribunalul Galaţi în 7 iulie 2010 printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv, în 3 martie, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual. El a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, iar în 7 iulie a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

În 10 martie, Solomon a fost suspendat din funcţia de primar, după ce prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, a semnat ordinul în acest sens. Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.

SURSA: Mediafax