Consiliul municipal al PSD Bucureşti a decis, miercuri seară, în unanimitate, excluderea din partid a primarului Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu. Informaţia a fost confirmată de preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie.

Neculai Onţanu a fost exclus din PSD pentru că şi-a declarat susţinerea pentru Traian Băsescu în campania pentru alegerile prezedenţiale. Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, într-o conferinţă de presă, că l-a sunat de trei zile pe Onţanu pentru a-i spune că doreşte să facă echipă în continuare, dar că acesta nu i-a răspuns la apel.

Vanghelie l-ar fi făcut şef de organizaţie

Vanghelie a precizat că, din punctul său de vedere, Onţanu ar fi fost ales miercuri preşedinte executiv al PSD Bucureşti, funcţie pe care o deţinea şi al cărei mandat a expirat, dacă nu decidea să îşi declare sprijinul pentru Băsescu.
El a arătat că deţinea de o lună informaţia potrivit căreia Onţanu era supus unor „presiuni”, „inclusiv din partea lui Traian Băsescu” şi a adus în discuţie inaugurarea bisericii din curtea Palatului Cotroceni, unde au participat şi au avut o conversaţie Traian Băsesu, Neculai Onţanu, Anca Boagiu, Gabriel Oprea şi Anghel Iordănescu.

La pachet cu alţii

Vanghelie a arătat că, în afara lui Onţanu, din PSD au mai fost excluse încă alte şase persoane, printre care şi fostul consilier personal al lui Adrian Năstase Anca Alexandrescu, aceasta făcând parte, în prezent, din staff-ul de campanie al candidatului independent la Preşedinţie Sorin Oprescu. „Am exclus încă şase persoane, care vor să facă în altă parte campanie. Le-am dat la pachet cu Onţanu”, a spus Vanghelie.

SURSA:Mediafax