Afacerea cu gunoaie sporește cifrele de afaceri și profiturile a firmelor de salubritare din Capitală și Ilfov. Anul trecut, conform datelor financiare depuse la Ministerul Finanțelor, cei mai mulți bani din ridicarea gunoiului au fost câștigați de Supercom. Firma care are ca și obiect de activitate, colectarea deșeurilor nepericuloase, anul trecut, a realizat o cifră de afaceri de 148,04 milioane lei, (32,8 milioane euro), a înregistrat creanțe în valoare de 46,6 milioane lei și datorii de circa 90,1 milioane lei. Supercom are un număr mediu de 1590 de salariați, stocuri (materii prime, materiale, producție în curs de execuție, semifabricate, produse finite, mărfuri) de 2,97 milioane lei, iar banii din casă și conturi la bănci s-au situat la circa 1,91 milioane lei.
Și în 2014, Supercom a câștigat milioane de euro din gunoaie, firma a raportat la Ministerul Finanțelor un profit în valoare de 18,9 milioane lei și un numar mediu de 1575 de salariați. Supercom a realizat o cifră de afaceri netă de 147,58 milioane lei,  anul trecut, stocuri (materii prime, materiale, producție în curs de execuție, semifabricate, produse finite, mărfuri) de puțin peste 1,74 milioane lei, creanțe de 45,18 milioane lei și datorii în valoare de circa 107 milioane lei

Adițional pentru prevenirea poleiului în sectorul 2

Supercom a scos bani grei și din activitatea de deszăpezire a sectorului 2. Fostul primar Neculai Onțanu și oficialii firmei Supercom, în noiembrie 2015, au parafat actul numărul 55 adițional la contractul din 1999 pentru deszăpezire și combaterea poleiului. Iarna trecută, pentru o perioadă de patru luni, oficialii sectorului 2 au planificat costuri în valoare de circa 21,8 milioane lei, (4,8 milioane euro), din care numai timpul de așteptare al angajaților Supercom era calculat la aproximativ 14 milioane lei. (3,1 milioae lei), iar costurile planificate pentru acțiunile de deszăpezire și combaterea poleiului au fost evaluate la 5,7 milioane lei (1,26 milioane euro).