Primăria Capitalei intenţionează să cumpere, în următorii 3 ani, 150 de troleibuze, urmând ca licitaţia să fie organizată până la sfârşitul anului, a declarat, azi, directorul general al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Gheorghe Aron, fără a preciza valoarea totală a investiţiei.

„Intenţionăm să achiziţionăm 150 de troleibuze în următorii 3 ani. Luna viitoare vindem Caietul de Sarcini şi până la sfârşitul anului organizăm licitaţia. Pentru acest an, consilierii au aprobat un buget de 18 milioane lei, urmând ca în anii viitori să avem prevăzute în buget sumele necesare”, susţine Gheorghe Aron.

Aron a adăugat că, la 8 iulie, RATB va selecţiona câştigătorul licitaţiei pentru instalarea aparatelor de climatizare pentru 12 autobuze. Directorul RATB a precizat că regia are în vedere reluarea licitaţiei pentru achiziţia a 400 de tramvaie.

„Avem în vedere să cumpărăm şi tramvaie, însă unul costă aproximativ două milioane de euro şi nu putem face abstracţie de criză, aşa că achiziţia va mai aştepta”, afirmă Gheorghe Aron.

SURSA: Mediafax