Astfel, potrivit anunțului postat pe site-ul de licitații publice, Administrația Străzilor organizează licitație pentru a achiziționa mobilier stradal în valoare de 108 milioane lei, plus TVA.
Caietul de sarcini prevede că autoritățile bucureștene doresc să achiziționeze 334 tipuri de produse, de la coșuri de gunoi (fiind vorba despre 47 de tipuri de coșuri din diverse materiale și de diverse dimensiuni), lăzi de stocare a gunoiului (36 de tipuri), până la bănci sau elemente decorative cu rol de bancă (119 feluri de astfel de produse), jardiniere, suport bicicletă, stâlp de protecție sau luminator de viteză.
Pentru a se înscrie în cursa pentru cele 134 milioane lei, firmele trebuie să depună o garanție de 120.000 lei și să depună documentația până la data de 20 septembrie 2011.
În plus, firmele trebuie să depună bilanțul contabil la 31 decembrie 2010 și informații privind cifra de afaceri pentru ultimii trei ani (2008, 2009, 2010), cifra de afaceri medie pe ultimii trei ani trebuind să fie de  16 milioane lei.
”Furnizorul are obligaţia de a garanta că produsele furnizate prin contract sunt noi, nefolosite. De asemenea, furnizorul are obligaţia de a garanta că nici unul dintre produsele furnizate prin contract nu va avea nici un defect ca urmare materialelor sau manoperei sau oricărei alte acţiuni sau omisiuni a furnizorului şi că acestea vor funcţiona în condiţii normale, dar nu mai puţin de 12 luni”, se mai arată în caietul de sarcini.
Durata acordului cadru este de patru ani, cu posibilitatea finalizării în avans.