Primarul PNL din Botoroaga, județul Teleorman, va fi dat afară din partid

Primarul PNL din Botoroaga, județul Teleorman, Mihail Cojocaru, cel care a agresat sexual o minoră, urmează să fie exclus din partid. PNL Teleorman a anunțat luni, 18 septembrie, că partidul are toleranță zero față de astfel de comportamente.

„Organizația județeană PNL Teleorman va convoca în regim de urgență Biroul Politic Județean în vederea excluderii din partid a primarului comunei Botoroaga, Mihail Cojocaru, reținut pentru agresiune sexuală.

Este decizia politică a PNL care, ca întotdeauna, este garantul drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, așa cum prevede Constituția României”, a transmis partidul printr-un comunicat de presă al PNL Teleorman.

Totodată, PNL a transmis că se delimitează de „orice formă de abuz fizic sau psihic” și condamnă aceste comportamente.

„Partidul Național Liberal are toleranță zero pentru astfel de situații, precum cea în care se află primarul din județul Teleorman.

Ne delimităm categoric de astfel de comportamente și condamnăm cu fermitate orice formă de abuz fizic sau psihic, în condițiile în care cercetările din ancheta în curs de desfășurare vor dovedi că acuzațiile sunt reale”, a transmis PNL.

Mihail Cojocaru
Mihail Cojocaru / SURSA FOTO: www.realitatea.net

Primarul, acuzat de agresiune sexuală împotriva unei adolescente de 17 ani

Primarul din Teleorman, reclamat de adolescentă, a fost reținut pentru 24 de ore. Reținerea a avut loc după câteva ore de audieri. Surse citate de Realitatea PLUS anunță că bărbatul ar fi avut un istoric și ar fi agresat în trecut și alte victime minore.

Autoritățile au anunțat și derularea de percheziții la casa acuzatului prin punerea în executare a două mandate. Totodată, percheziții au fost realizate inclusiv la sediul unei instituții.

„La data de 18 septembrie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 21 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, au pus în executare două mandate de percheziție, la o adresă de domiciliu, precum și la sediul unei instituții, din județul Teleorman, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală”, anunță autoritățile.

Victima a făcut reclamația pe 6 septembrie 2023, la Secția 21 Poliție. Agresiunea s-a petrecut pe 21 august 2023 iar victima locuia într-un centru de plasament din Sectorul 6.

Mihail Cojocaru, primarul PNL din Teleorman, mai precis, din comuna Botoroaga, are vârsta de 63 de ani.