Am dat o raită la primul restaurant Subway din România, pentru a vedea care e atmosfera la fast-food-ul despre care se spune că "are cea mai sănătoasă mâncare". Coada se întinde până la stradă, dar e drept că interiorul restaurantului este destul de mic pentru un număr de aproximativ 80-100 de clienţi.
Un cuplu de tineri care tocmai a ajuns vine, se uită un pic până în faţă, parcă n-ar sta la coadă, dar ar dori totuşi să cumpere ceva şi se aşează în final la coadă, sperând că nu va dura mult.
Sunt mese în interiorul micului restaurant care sunt goale, semn că majoritatea clienţilor îşi iau sandvişurile la pachet. Oricum nu ar avea unde să stea. Primul restaurant Subway din România este mult mai mic decât magazinele Subway de prin Germania, de exemplu.
Lanţul american de tip fast-food Subway a deschis astăzi primul magazin din România, în franciză, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, şi vizează în următorii patru ani lansarea a 40 de unităţi pe piaţa românească.
Un sandviș la Subway are un preț care începe de la 8 lei, în cazul celor cu şuncă, curcan, Veggie Delite, curcan şi şuncă 15 cm 8 lei B.M.T. de 15 centimetri. În funcţie de tipul sandvişului, de ingredientele şi de pâinea acestuia, preţul unui de 15 centimetri mai poate fi de 8,5 sau 9 lei.
Clienţii pot alege între sandvişurile de 15 şi 30 de centimetri, iar în cazul celor de 30 de centimetri preţul creşte cu 5 lei.

Preţurile băuturilor carbogazoase pornesc de la 4 lei şi cresc în funcţie de dimensiunea paharului. Sucurile naturale costă 6 lei, iar cafeaua 4,5 lei. Desertul propus de Subway este de tip cookies (fursecuri americane) cu ciocolată, alune de macadamia ş.a., cu un preţ care porneşte de la 3,5 lei.