Primele zvonuri despre vânzarea producătorului autohton de medicamente Labormed au apărut în vara anului trecut. Advent International ar fi cedat  atunci acţionariatul, iar un grup de bănci încearcă încă să-şi recupereze o parte din creditele acordate inclusiv la vremea achiziţiei Labormed, în februarie 2008, pentru 123 de milioane de euro. Producătorul de medicamente s-a confruntat anul trecut cu dificultăţi, în condiţiile în care fostul CEO, Stephen Stead, spunea că firma are nevoie de aproximativ 25 milioane de euro de la bănci.
Fondul de investiţii Advent mai ste prezent pe piaţa locală prin operatorul privat de sănătate Regina Maria şi prin alte patru afaceri din domeniul construcţiilor: Kai Ceramics, Deutek şi Ceramica Iaşi.

Labormed a fost infiintat in 1991, iar în 2007 a deschis prima o fabrică în Bucureşti, în zona Theodor Pallady, printr-o investitie greenfield de 13 milioane euro. La un an de la preluarea de către Advent, Labormed s-a extins prin achiziţionarea portofoliul de medicamente al Ozone Laboratories si cel al producatorului de produse homeopate şi fitoterapeutice PlantExtrakt.
Labormed se afla pe locul 15 în topul celor mai mari companii de medicamente din România, cu vânzări de 230 milioane de lei, potrivit Cegedim.