Prima țară din Europa care a sistat administrarea cu AstraZeneca. Nimeni nu va mai primi acest ser

Reuters informează că Danemarca este prima țară din Europa care a decis să oprească vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca. Sursa anterior menționată precizează că experții avertizează cu privire la campania de vaccinare din Danemarca. Potrivit lor, aceasta ar putea să nu fie finalizată înainte de sfârșitul anului în curs dacă se renunță la vaccinurile produse de AstraZeneca și Johnson & Johnson.

„Putem ajunge la linia de sosire cu Pfizer și Moderna, dar în această situație cred că nu vom fi vaccinați complet până la sfârșitul anului 2021“, a declarat profesorul Jan Pravsgaard Christensen de la Departamentul de Imunologie și Microbiologie de la Universitatea din Copenhaga.

Din 11 martie, Danemarca a suspendat administrarea acestui vaccin. Bloomberg scrie că țara va decide săptămâna aceasta dacă va continua sau nu imunizarea cu AstraZeneca. Amintim că Danemarca a descoperit legături între apariția cheagurilor de sânge și serul administrat. Anunțul suspendării administrării acestui vaccin a fost făcută de către Agenția Națională de Sănătate.

Germania a ales să administreze AstraZeneca celor peste 60 de ani

Ministrul german al Sănătății a declarat recent să persoanele sub 60 de ani care s-au vaccinat cu AstraZeneca vor face rapelul cu un vaccin Pfizer sau Moderna. Persoanele peste 60 de ani vor fi vaccinare cu AstraZeneca.

Decizia vine după ce mai multe cazuri de tromboze, apărute după administrarea serului, au fost raportate în număr mare la persoane de sub 60 de ani. Amintim că majoritatea care au prezentat astfel de cheaguri de sânge au fost femeile.

Sursă foto: Dreamstime