Tableta ThinkPad este gândită special pentru cerinţele utilizatorilor de business: portabilitate şi mobilitate maximă, acces la Internet de oriunde şi oricând, consum redus de energie şi o durată de viaţă a bateriei mai mare. Astfel, utilizatorii pot să lucreze de oriunde în cloud şi au acces direct la conturile de email şi la sistemele interne ale companiei, rămânând astfel productivi şi conectaţi de oriunde s-ar afla.

Dezvoltată pe platforma Android, tableta Lenovo ThinkPad integrează modulul de broadband mobil Ericsson F5521gw HSPA Evolution, dându-le astfel utilizatorilor posibilitatea să se bucure de cel mai rapid broadband mobil disponibil la ora actuală pe acest tip de dispozitive. Datorită vitezelor de download de până la 21 Mbps și de până la 5,8 Mpbs la upload, utilizatorii câștigă minute bune pe care le pot fi folosi într-un mod mai productiv, ceea ce înseamnă că timpul pierdut așteptând va deveni doar o amintire. De acum, cu ajutorul unui produs ultra-portabil cu acces direct la Internet, la sistemele de business și conturile de e-mail ale companiei, oamenii de afaceri vor putea să lucreze chiar și atunci când călătoresc, în timp ce alți utilizatori vor putea profita de orice moment liber pentru a interacționa pe rețele sociale sau pe chat.

Lenovo folosește modulele HSPA Ericsson pentru laptopurile sale ThinkPad încă din 2008. Acum, cu ajutorul modulului F5521gw lansat în septembrie 2010, tableta 3G ThinkPad a Lenovo va putea oferi cea mai rapidă conexiune de broadband mobil de pe piață. Modelul 3G al tabletei ThinkPad va fi disponibil începând cu al patrulea trimestru din 2011.

Modulul Ericsson de broadband mobil are aceeași mărime ca un PCI Express Mini Card, un format standard în industria PC-urilor. Începând din luna octombrie, modulul va fi disponibil și într-un format mai mic și mai subțire, dar și într-o versiune de două ori mai mică decât placa PCI Express Mini Card. Aceste versiuni vor putea fi integrate în dispozitive mai mici, precum playere media și dispozitive GPS. Toate cele 3 versiuni ale modulului au la bază modemurile thin ST-Ericsson Thor de 21 Mbps, care funcționează atât în sisteme WCDMA/HSPA, cât și în rețele GSM/EDGE.
<iframe width="640" height="390" src="https://www.youtube.com/embed/yrqihZdZkxg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>