“Anul acesta vom duce know-how-ul Romgermed în Bulgaria și în Republica Moldova. Știm că aceste piețe sunt cu mult sub nivelul pieței din România, însă deopotrivă știm că experiența Romgermed și calitatea serviciilor oferite vor fi în beneficiul pacientului din aceste țări. Pentru că acesta este scopul serviciilor medicale – să ofere calitate pacientului, indiferent că vorbim de actul medical în țări din Occident sau din zona noastră. Nu există o limită la capitolul investiției financiare în ceea ce privește această extindere, fapt pe care îl argumentez prin următoarele: în primul rând trebuie să vedem exact specificitatea acestor zone, să analizăm ce trebuie adus în beneficiul pacientului de acolo și apoi vom putea aproxima la cât se ridică investiția. Însă, cu siguranță, vom reveni cu aceste date concrete imediat ce le vom avea”, a declarat Ciprian Nicoară, directorul general al grupului de servicii medicale.

RomGerMed a avut anul trecut o cifră de afaceri cu 30% mai mare decât în 2012, când a avut venituri de 25,2 milioane de lei. Pe lângă extinderea în străinătate, reţeaua se va extinde şi la nivel naţional, în fiecare judeţ al ţării, dar şi în zonele rurale, acolo unde este posibil.

"Ne-am propus să atragem cei mai buni medici către sectorul privat, în contextul acestui exod al cadrelor medicale prin pachete de salarizare atractive şi prin asigurarea unor condiţii excelente de lucru. Cum salariul mediu ]n domeniul medical este la noi între 200 şi 1.500 de euro, trebuie să ţintim la pragul de sus şi peste", a mai precizat Ciprian Nicoară.