Lucrările laacest proiect au fost oprite în vara acestui an după ce constructorul selectat inițial a intrat în insolvență. În primăvara anului 2012, CNADNR a atribuit proiectul de construcției companiei austriece Alpine Bau, însă în iulie anul trecut contractul a fost reziliat din cauza intrării în insolvenţă a constructorului austriac. Stadiul fizic al lucrărilor la momentul rezilierii contractului era de 56%.
Contractul pentru finalizarea tronsonului I, DN1-DN11, are o valoare estimată de 88,35 milioane lei fără TVA, care se vor raporta ofertanţii pentru elaborarea propunerii financiare. Pentru achiziţia ulterioară de lucrări similare este prevăzută suma de 6,3 milioane lei, fără TVA.
Termenul pentru finalizarea contractului va fi de trei ani de la data atribuirii, potrivit anunţului de participare, publicat pe SEAP și pe site-ul propriu al CNADNR.
Constructorii interesați de acest proiect trebuie să depună ofertele până cel mai târziu pe 26 februarie anul curent.

Tronsonul III al şoselei de centură Braşov a fost deschis circulaţiei la începutul lunii decembrie. În cazul tronsonului II, lucrările sunt estimate la 146,5 milioane lei, inclusiv TVA, iar termenul pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 5 februarie.