Apple nu a prezentat iPhone 5, telefonul pe care îl aştepta toată lumea, ci iPhone 4S care este într-adevăr un telefon mai performant decât iPhone 4, dar care nu aduce îmbunătăţiri spectaculoase precum memorie RAM de 1GB, suport NFC, viteze 4G sau un ecran mai mare.

iPhone 4S este un terminal care vine cu un procesor A5 cu performaţe duble faţă de A4 şi cu un cip grafic de şapte ori mai rapid.

Telefonul are două antene, pentru transmisie şi recepţie, cu care Apple speră să rezolve problema semnalului. iPhone 4S va suporta viteze de download de 14,4 Mbps şi va avea o cameră foto de 8MP cu rezoluţie de 3.264×2.448 pixeli. Telefonul filmează HD la 1080p.

Bateria iPhone 4S va oferi o autonomie de opt ore în regim de convorbire, şase ore pentru navigat pe net şi nouă ore în regim Wi-Fi. La filme, utilizatorii se pot uita 10 ore, iar muzică pot asculta 40 de ore.
 
Apple introduce asistentul personal cu nume indian: Siri

iPhone 4S vine şi cu o funcţie noua denumită Siri. Siri este un asistent personal care este controlat prin comenzi vocale.

Siri va oferi utilizatorilor indicaţii asemenea unui aparat GPS şi va citi mesajele primite de către aceştia. De asemenea, acesta va putea memora diferite mesaje pe care le va reda atunci când doreşte posesorul telefonului. În plus, Siri va căuta pe net definiţii, detalii despre cursul valutar sau informaţii despre anumite persoane la cererea utilizatorului. Siri va funcţiona numai pe iPhone 4S şi, pentru moment, doar în limbile engleză, franceză şi germană.
iPhone 4S va costa după cum urmează 16GB: 199 dolari, 32GB – 299 dolari, 64GB – 399 dolari, cu contract pe doi ani.
iPhone 4S va fi disponibil din 14 octombrie în SUA, Canada, Australia, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Japonia, iar din 28 octombrie în alte 22 de ţări. Telefonul se va găsi în peste 70 de ţări până la finele anului, inclusiv România.
iPhone 3GS, oferit gratuit americanilor
Odată cu lansarea iPhone 4S, Apple a introdus o variantă de 8GB a iPhone 4 care va costa 99 de dolari, cu contract pe doi ani, iar iPhone 3GS va fi oferit gratuit, celor care vor încheia un abonament pe doi ani.