Persoanele care înlocuiesc maşinile prin programul „Rabla” vor putea folosi leasingul şi creditul pentru finanţarea achiziţiei, potrivit unui ordin al ministrului mediului, care mai stabileşte că un proprietar poate beneficia de prima de la stat pentru fiecare autovehicul casat.

Totodată, programul „Rabla” a fost extins, prin introducerea primei de casare şi pentru vehiculele comerciale uşoare, potrivit unui ordin al ministrului Mediului publicat, luni, în Monitorul Oficial.

Producătorii şi importatorii de autoutilitare uşoare pot depune până la data de 15 august cereri de înscriere pentru participarea la cea de-a treia etapă a programului.

„Prima de casare se scade de către producătorul validat din preţul autovehiculului nou, diferenţa fiind asigurată de proprietar din surse financiare proprii, inclusiv credite bancare sau prin finanţare în baza unui contract de leasing financiar”, se arată în ordinul ministrului Mediului, scrie Mediafax.

Programul „Rabla” s-a adresat până acum doar cumpărătorilor care dispuneau de surse financiare proprii pentru achiziţia maşinii.

De asemenea, un proprietar poate beneficia de mai multe prime de casare, prin achiziţionarea mai multor autovehicule noi, în schimbul predării spre casare a unui număr echivalent de maşini uzate, precizează actul normativ.

Până în prezent un proprietar putea beneficia de o singură primă de casare, în schimbul scoaterii din uz a unei maşini mai vechi de zece ani.

SURSA: Mediafax