Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii anunţă persoanele care au aplicat pentru programul „Prima Casă“ după data de 30 noiembrie să se grăbească cu rectificarea declaraţiilor pe proprie răspundere înainte ca notarii publici să „plece la schi“, pentru că risca să nu mai primească soluţionarea favorabilă.

La data de 30 noiembrie a intrat în vigoare legea 368/2009 de aprobare a ordonanţei 60/2009 ce prevede că beneficiarii programului „Prima Casă“ sunt persoane fizice care nu au deţinut şi nu deţin, individual sau în comun, împreună cu soţii lor ori cu alte persoane, în proprietate o locuinţă, indiferent de modul în care a fost dobândită, cu excepţia cotelor-părţi din locuinţe dobândite prin moştenire şi nici nu au achizitionat o locuinţă, indiferent de modul de dobândire.

„Sunt câteva mii de dosare depuse după intrarea în vigoare a acestei legi şi mulţi oameni nu ştiu de ea. Trebuie să se grăbească cu depunerea lor înainte ca notarii să meargă la schi. Neactualizarea declaraţiei pe proprie răspundere face imposibilă soluţionarea favorabilă a solicitării de garantare“, a declarat pentru capital.ro Stela Alexandru, consilierul de marketing al Fondului de Garantare. 

Autorităţile amintesc şi de faptul că de la începutul anului viitor nu se vor mai putea face tranzacţii cu imobile care nu deţin un certificat energetic.