Jay Elliot a muncit umăr la umăr împreună cu Steve Jobs în calitate de vicepreşedinte Apple şi dezvăluie în paginile lucrării stilul unic de leadership specific lui Steve Jobs, iLeadershipul, unul care se bazează pe patru principii călăuzitoare: produs, talent, organizaţie, marketing.
Odată cu lansarea iPhone și iPad, personalitatea lui Steve Jobs a început să atragă tot mai mult, ajungându-se până într-acolo încât orice detaliu despre viața lui Steve Jobs să fie intens mediatizat.
Mai mult, orice zvon sau veste negativă legată de sănăatea lui Steve Jobs să influențeze acțiunile Apple listate la Bursă, semn că Steve Jobs este mai mult decât un lider, dar un simbol al companiei americane.
"Am cunoscut şi am muncit alături de lideri de la IBM şi Intel; i-am întâlnit pe unii dintre cei mai influenţi lideri şi gânditori din mediul de afaceri, incluzându-i aici pe Jack Welch, Buckminster Fuller sau Joseph Campbell, şi am discutat despre noua paradigmă în cultura organizaţională cu Peter Drucker. Steve face parte dintr-o categorie aparte", spune.  

Jay Elliot a fost prim-vicepreşedinte Apple Computer fiind resposabil de toate operaţiunile corporate, raportând rezultatele muncii sale direct lui Steve Jobs. De asemenea, a făcut parte din echipa care a dezvoltat software-ul pentru Macintosh. În timpul mandatului său vânzările companiei Apple au crescut de la 150 de milioane de dolari la peste 3 miliarde USD. Înainte de a se alătura echipei Apple a fost programator pentru IBM, unde ulterior a făcut parte din senior managementul organizaţiei. Articolele sale şi interviuri au fost publicate în publicaţii precum The Wall Street Journal, The New York Times, Time şi Fortune.