Asociaţia Pro Infrastructură este o organizaţie non-guvernamentală, independentă şi apolitică, ce îşi propune să monitorizeze proiectele de infrastructură, să mediatizeze şi să promoveze dezvoltarea unei infrastructuri moderne în ţara noastră.

Asociaţia a luat fiinţă în jurul forumului de specialitate peundemerg.ro,  care a adunat peste 1.100 de membri din ţară şi străinătate, care se informează, dezbat şi acţionează pentru promovarea infrastructurii din ţara noastră. În cei aproape cinci ani de existenţă ai forumului, utilizatorii au publicat peste 71.000 de mesaje,  zeci de mii de fotografii de pe şantierele deschise în ţară, precum şi sute de videoclipuri.

În ultimii ani, membrii comunităţii au făcut zeci de solicitări de informaţii şi interpelări către CNADNR, CFR, Ministerul Transporturilor şi autorităţile din domeniu, pentru ca opinia publică să fie informată corect cu privire la proiectele de infrastructură din România. De asemenea, comunitatea a adus o contribuţie importantă la dezbaterea privind Master Planul de Transport al României, reuşind să readucă autostrada Sibiu-Piteşti pe primul loc în lista de priorităţi.

 

Comunitatea pasionaţilor de infrastructură a realizat filmări din avion ale şantierelor de autostradă. Filmările au fost plătite cu banii strânşi din donaţiile membrilor forumului. Iniţiativa a pornit după ce  autorităţile au decis să întrerupă filmările făcute din bani publici prin care erau monitorizate şantierele de autostrăzi şi care arătau stadiul lucrărilor efectuate.

Primele filmări au fost realizate în 2012, iar de atunci forumiştii au efectuat 7 campanii de strângere de fonduri şi nu mai puţin de 35 de zboruri pentru filmarea şantierelor de autostradă deschise în ţară.

Cea mai recentă filmare din avion, finanţată de Asociaţia Pro Infrastructură, a fost efectuată pe autostrada A10 Sebeş-Turda (8 mai 2015).