SAS Grup, liderul pieţei sistemelor de monitorizare a flotelor auto prin GPS a scăzut preţul echipamentelor cu 20%, după ce, cu cca 1 an în urmă, a introdus abonamente lunare la preţul de numai 5 Euro net per vehicul. Reprezentanţii companiei spun că aceste scăderi de preţuri au fost posibile ca urmare a creşterii spectaculoase a vânzărilor.

Conform statisticilor obţinute de la clienţii SAS Grup, prin monitorizarea flotelor de vehicule cu sisteme GPS, companiile de construcţii înregistrează cele mai mari economii – de până la 50%, reducându-şi la jumătate costurile logistice, mai ales cu combustibilul. Companiile de distribuţie au reduceri ale cheltuielilor de până la 20%, completate de o mai bună calitate a serviciilor şi de creşterea veniturilor cu cca 30%.

Reducerea costurilor de exploatare şi eficientizarea coordonării sunt beneficii imediate, care se regăsesc implicit în creşterea profitului.

Pe lângă acest lucru, supravegherea vehiculelor şi utilajelor prin aplicaţii GPS conduce la optimizarea parcursurilor, diminuarea consumurilor de carburanţi, reducerea timpilor neproductivi, evitarea folosirii autovehiculelor în scopuri personale şi, nu în ultimul rând, la îmbunătăţirea serviciilor pe care companiile care implementează sistemul le oferă clienţilor lor, prin respectarea termenelor de livrare şi programarea cu maximă precizie a sosirii transporturilor sau echipelor de intervenţie.

0-19183-capital008.jpg

Soluţia S.A.S. Grup de localizare şi urmărire a autovehiculelor prin GPS cuprinde un echipament montat pe autovehicule, un software de supraveghere şi urmărire a vehiculelor, precum şi hărţi digitale vectoriale.

Vehiculele se localizează cu precizie şi pe baza datelor obţinute de la GPS se pot calcula cu exactitate distanţele parcurse, timpii de staţionare şi vitezele. Începând din Septembrie 2008 se pot importa în soluţia SAS GRUP şi alimentările cu combustibil, indiferent care este furnizorul de combustibil şi se pot obţine rapoarte de consum şi abaterile între consum şi alimentări. Posibilitatea de furturi de combustibil se reduce astfel considerabil.

Sursa: www.alarma.ro