Preţurile apartamentelor din Capitală au stagnat în luna aprilie, după ce în luna martie au înregistrat scăderi de până la 15%, arată cel mai recent studiu al companiei Colliers International cu privire la piaţa imobiliară.

Cu toate că la nivel de sector s-au putut observa schimbări moderate de preţ, la nivel de Bucureşti, atat pentru segmentul apartamentelor noi, monitorizate prin BREI-N, cât şi pentru cel al apartamentelor vechi, monitorizate prin BREI-V, indicele global se menţine la aproape aceeaşi valoare cu cea a lunii martie.

Astfel, la nivel de sectoare, s-au putut observa oscilaţii de -1% şi +7% a preţului mediu.

Sectorul 1 – creştere de 7% a preţurilor la apartamente

Sectorul 1 a înregistrat cea mai mare creştere a indicelui BREI (Bucharest Real Estate Index), +7%, ajungând până la 1.582 euro/mp. Sectorul 2 şi sectorul 3 au cunoscut fiecare o apreciere a preţurilor cu 3%.

Cu toate acestea, preţurile la apartamentele situate în sectoarele 4 şi 6 au scăzut uşor, cu câte 1%. Preţurile în sectorul 5 au rămas la acelaşi nivel din martie.

Comparativ cu nivelul înregistrat în urmă cu 6 luni, toate sectoarele au suferit scăderi de preţuri , cu marje între – 16% şi – 40%.

Totuşi, creşterea resimţită în unele sectoare în luna aprilie arată că a fost depăşit nivelul minim, pentru ca în următoarele luni preţurile să se stabilizeze, potrivit Colliers.

Colliers International a lansat la finele lunii mai 2008 primului indice imobiliar din Romania ca instrument de măsurare a evoluţiei pieţei rezidentiale din Bucureşti. Potrivit Colliers, indicele BREI (Bucharest Real Estate Index) monitorizează evoluţia preţurilor apartamentelor din Capitală.

SURSA: Colliers International