Preţul locuinţelor din Capitală a rămas la acelaşi nivel, ridicat de programul „Prima Casă“, ca şi în iulie. Indicele elaborat de Colliers International, care urmăreşte evoluţia preţului la apartamentele vechi şi noi din Capitală, nu s-a modificat faţă de  nivelul de luna trecută, adică 1.326 euro/mp.

„Luna august a îngheţat preţurile apartamentelor din Capitală. Atât segmentul apartamentelor noi cât şi cel vechi nu au înregistrat mişcări semnificative în ultima lună“, arată autorii indicelui imobiliar.

La nivelul preţului pentru locuinţe vechi, cea mai mare scădere s-a constatat în Sectorul 5, unde locuinţele 0-36091-tabel.jpgs-au ieftinit cu 5%. Sectoarele 1 şi 6 au cunoscut uşoare aprecieri, de 3%, respectiv 2%, în timp ce la nivelul. Sectoarelor 2,3 şi 4 preţul a rămas neschimbat faţă de cel din luna iulie.

Per total, BREI-Vechi, care urmăreşte strict evoluţia preţului la locuinţe vechi, este la aceeaşi valoare din iulie, respectiv 1.154 euro/mp, în timp ce BREI-Nou s-a depreciat cu sub 1%, după corecţia aplicată acum o lună, când Colliers a trecut de la 12 la 23 de proiecte monitorizate.