Potrivit CNBC, prețul argintului, unul dintre cele mai căutate metale prețioase de pe piață a crescut luni cu mai bine de 7%, la 28,87 dolari unica, iar în timpul tranzacţiilor a urcat la 30,35 dolari uncia.

De menționat este faptul că acesta este cel mai ridicat nivel atins după data de 15 februarie 2013, notează news.ro.

Această creștere înregistrată luni continuă evoluţia pozitivă a metalului şi a titlurilor care au legătură cu argintul. În același timp, iShares Silver, un fond de investiţii prin intermediul căruia investitorii obişnuiţi pot face cu uşurinţă plasamente care urmăresc preţul argintului, s-a majorat și el luni cu 6%, după un avans similar săptămâna trecută.

De asemenea, acţiunile companiilor Coeur Mining şi Pan American Silver, care extrag argint, au crescut cu 18%, respectiv cu 9%/ Joi şi vineri, acţiunile acestor companii au avansat cu 16,9%, respectiv cu 14,7%.

De ce a crescut prețul argintului

Creşterea cererii de argint nu este una întâmplătoare. Se pare că aceasta ar avea legătură cu traderii persoane fizice care sunt membrei pe forumul WallStreetBets, al Reddit, care prin investiţiile lor au determinat creşterea puternică a unor acţiuni, precum cele ale GameStop şi AMC Entertainment.

Chiar un consultant economic confirma acest lucru în urmă cu puțin timp.

”Este o ţintă cu totul diferită, dar faptul că poţi influnţa argintul, care este o piaţă atât de mare, este un indiciu că toată lumea trebuie să ia în serios aceste tehnici noi”, a declarat consultantul economic Mohamed El-Erian de la Allianz.

În ceea ce privește discuţiile despre argint de pe platforma Reddit, acestea nu sunt toate în favoarea cumpărării metalului şi acţiunilor asociate, unii utilizatori argumentând că achiziţiile sunt o tentativă de a distrage atenţia de la tranzacţiile cu acţiuni ale GameStop şi ale altor companii.

Alte postări au fost în favoarea cumpărării argintului, iar unul dintre utilizarori s-a referit, vineri, la tentativa fraţilor Hunt de a încolţi piaţa argintului în 1980.