Pretul apartamentelor noi din Capitala au inregistrat o scadere medie de 9 euro pe metru patrat, de la 1.909 euro pe metru patrat pana la 1.900 de euro pe metru patrat, conform ultimei analize realizate de companiei de consultanta imobiliara Colliers International.

Spre deosebire de BREI Nou, BREI Vechi, care arata evolutia preturilor la apartamentele vechi din Bucuresti, a inregistrat o scadere medie de 5%, de la 1.737 de euro pe metrul patrat, la 1.665 de euro pe metrul patrat. In sectorul 1 s-a inregistrat o scadere si mai puternica, de 13%. La polul opus se afla sectoarele 5 si 2 , cu o scadere de doar 1%, cat si sectorul 6 cu 2%.

Astfel, fata de cele trei luni de vara care au consemnat vanzari scazute, luna septembrie a fost marcata de o crestere a interesului cumparatorilor, aflati si sub presiunea introducerii noilor norme BNR. Totusi, nesiguranta manifestata in sistemul bancar local si international la care s-a adaugat instabilitatea pietelor bursiere au impiedicat multi cumparatori de apartamente sa finalizeze tranzactiile.

Luna octombrie nu se anunta a fi mai incurajatoare pentru piata rezidentiala. Odata cu intrarea in vigoare a noilor norme BNR si pe un fundal international dominat in continuare de incertitudine, luna urmatoare nu prezinta un potential de crestere din punctul de vedere al indicelui BREI.

0-20488-ccc.jpg