Prestigio este o firmă mai puţin cunoscută în ţara noastră, însă produsele sale se găsesc în majoritatea magazinelor prin intermediul distribuitorului Asbis România.

Prestigio are sediul central în Cipru şi operează în Europa, Orientul Mijlociu ş Africa,  produsele sale fiind comercializate în 40 de ţări.

Printre performanţele notabile ale companiei se numără detronarea renumitului producător de aparate GPS Garmin de pe piaţa rusă. "La intrarea pe piaţa rusă  a Prestigio, Garmin avea o cotă de piaţă de peste 28%, iar în doar câteva luni aceştia au ajuns la sub 5%. Prestigio este în prezent liderul pieţei de navigatoare GPS în Rusia", potrivit lui Alexander Mast, Marketing Director EMEA.
În ţara noastră, Prestigio comercializează hard discuri externe, memorii flash USB, navigatoare GPS, desktop PC, genţi notebook şi eBook Readere.

Ultimul eBook Reader lansat este Libretto PER5062B. Acesta are un ecran touch de 6 inch (800 X 600 pixeli), memorie internă de 2GB (suportă carduri de până la 32 de GB), Wi-Fi,  browser web şi o durată a bateriei de până la 10.000 de pagini.  Aparatul cântăreşte doar 240 de grame şi are o grosime de doar 8,8 mm. Preţul unui model este  1.060 de lei.

SURSA: Asbis