Președintele SUA i-a invitat pe Vladimir Putin şi Xi Jinping la un summit virtual privind schimbările climatice

Un oficial al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii a declarat pentru France PresseJoe Biden i-a invitat pe omologii săi din Rusia (Vladimir Putin) și China (Xi Jinping) la un summit virtual privind schimbările climatice.

În total, 40 de lideri mondiali au fost invitaţi la această întâlnire menită să marcheze revenirea Washingtonului în prima linie în lupta împotriva schimbărilor climatice după ce Donald Trump a decis să se retragă din acordul din 2015.

Summit-ul va avea loc de Ziua Pământului

Noul preşedinte american şi-a anunţat intenţia de a organiza un summit privind schimbările climatice pe 22 aprilie care să coincidă cu Ziua Pământului, înainte de marea reuniune a ONU programată pentru noiembrie la Glasgow, în Scoţia.

Summitul va avea loc timp de două zile, dar virtual din cauza pandemiei. După cum a promis, Joe Biden a decis în prima sa zi la Casa Albă ca SUA să revină în acordul climatic de la Paris, din care predecesorul său a decis să se retragă. Revenirea primei economii a lumii, al doilea mare emiţător de C02, a devenit efectivă pe 19 februarie şi înseamnă că aproape toate naţiunile planetei sunt acum părţi ale acordului semnat în 2015.

Sursă foto: Dreamstime