„Majoritatea toxică PSD-ALDE a îngropat definitiv şi irevocabil Centenarul. Guvernul Dăncilă are cu totul alte preocupări în anul care marchează 100 de ani de la constituirea României Mari. Din cauza unei guvernări total iresponsabile, am ratat sărbătorirea celui mai important eveniment din istoria românilor. Deşi partidul nostru a făcut numeroase apeluri la mobilizarea şi implicarea întregii societăţi româneşti în celebrarea măreţului act istoric, Executivul PSD-ALDE a dovedit o totală ignoranţă faţă de românii din ţară şi din afară. Într-un dispreţ fără margini, Ministerul Culturii, cel responsabil pentru organizarea Centenarului, derulează evenimentele dedicate acestei sărbători, într-o neînţeleasă lipsă de transparenţă şi de comunicare cu societatea”, scrie Tomac într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, „Ministerul Culturii îşi manifestă indolenţa şi dispreţul total faţă de Parlament”.

Tomac a amintit că, în calitate de deputat, a adresat încă din luna martie mai multe interpelări şi întrebări legate de desfăşurarea evenimentelor privind Centenarul, dar nu a primit niciun răspuns.

„Ori este vorba de o încălcare gravă a comunicării între instituţii în termenele legale prevăzute ori există motive pentru a ascunde felul în care sunt cheltuiţi banii destinaţi manifestărilor prilejuite de Centenar. Într-o interpelare adresă ministrului Culturii Ivaşcu în data de 21.03.2018, solicitam informaţii publice legate de criteriile care au stat la baza selectării proiectelor ce au primit bani pentru organizarea unor evenimente dedicate celor 100 de ani de la Marea Unire, precum şi calendarul evenimentelor. Doresc detalii de la minister în acest sens, mai ales că sunt finanţate unele proiecte care nu prea au legătură cu actul din 1918, cum ar fi Festivalul Cerbul de Aur sau Centrul de Excelenţă NATO pentru Protecţia Mediului. Ministerul de resort s-a acoperit, însă, de o mare tăcere, poate complice cu unele adevăruri care stau ascunse în sertarele din luxoasa clădire de pe malul Dâmboviţei. Există un mare mister legat de modul în care au fost selectate proiectele Centenarului, iar lipsa prezentării criteriilor de selecţie creează suspiciuni în privinţa resurselor alocate. (…) Demisia, domnule ministru Ivaşcu! Plecaţi şi recunoaşteţi că sunteţi cel mai slab ministru al Culturii din istoria acestei ţări!”, a mai susţinut preşedintele PMP în postare.