Președintele Klaus Iohannis a atras vineri atenția asupra pericolelor cu care se poate confrunta România, în situația în care criza politică se prelungește mai mult decât e cazul.

”Este obligatoriu să ne mișcăm foarte, foarte repede, fiindcă orice zi în care guvernul derutat, eșuat, demis pesedist rămâne, fie și numai interimar, este o zi pierdută pentru România și pentru români. Există analiști, părerologi de tot felul, care au tot povestit că Iohannis se bazează în campanie pe PSD și Iohannis nu va face nimic ca să treacă moțiunea, Iohannis nu va face nimic acum ca să instaleze un guvern, fiindcă Iohannis vrea să intre în campanie împotriva PSD-ului. Două lucruri: Iohannis a făcut și va face și Iohannis va intra în campanie împotriva PSD-ului!

Dragii mei, să nu faceți greșeala și să considerați că acum problemele sunt toate rezolvate și ne culcăm. Ar fi cea mai mare greșeală din două motive grele: primul, PSD-ul rămâne un adversar puternic cu care trebuie să ne luptăm în numele românilor de bună-credință! PSD-ul este puternic înșurubat în instituţiile statului, în consilii județene, în primării, în consilii locale. Nu subapreciați acest adversar. Ar fi cea mai mare greșeală. Și, în fine, al doilea motiv, mult mai serios: români așteaptă de la noi soluții! De la noi așteaptă soluții pentru o guvernare eficientă, pentru o guvernare care să vină pentru România și pentru români”, a declarat vineri Klaus Iohanis, la Adunarea Regională a organizațiilor PNL, regiunea Centru.

”Soluțiile pentru România modernă, pentru România europeană, pentru România dezvoltată, pentru România sigură, pentru România care își respectă cetățenii, pe scurt, de la voi și de la mine așteaptă România normală. Au venit și celelalte partide din opoziție la consultări. Împreună cu ei ați reușit să treceți moțiunea și toți au spus că ei sunt dispuși după, evident, negocierile de rigoare să sprijine un guvern liberal sau un guvern în jurul Partidului Național Liberal”, a mai spus Klaus Iohannis.