"Vizăm o nouă reuniune a miniştrilor de Finanţe din zona euro pentru joia următoare pentru a încheia evaluarea reformelor Greciei şi a începe discuţiile cu privire la sustenabilitatea datoriei Greciei", a declarat Dijsselbloem, care este şi ministrul olandez de Finanţe, la finalul unei reuniuni a miniştrilor de Finanţe din cele 19 state membre ale zonei euro. 

Începând din toamna anului trecut, Grecia şi creditorii săi (UE şi FMI) poartă discuţii cu privire la reformele pe care autorităţile de la Atena trebuie să le demareze pentru a atinge obiectivele bugetare fixate în cel de al treilea plan de asistenţă. 

"Ne apropiem de obiectiv, mai trebuie făcut ultimul pas", a declarat la rândul său comisarul european pentru Afaceri Economice, Pierre Moscovici. 

Finalizarea cu succes a procedurii de evaluare a acordului de asistenţă convenit în vara anului trecut va permite continuarea eliberării de fonduri precum şi demararea discuţiilor cu privire la o reducere a datoriei Greciei, care în prezent se situează la aproximativ 180% din PIB. 

AGERPRES