Potrivit unui comunicat, principalele teme de discuţie se referă la creştere economică, competitivitate, în special în domeniul energiei, industriei şi infrastructurii, ocuparea forţei de muncă şi modul de funcţionare a Comitetului Economic şi Social din România.

'Rezultatele discuţiilor vor fi prezentate de preşedintele CESE în cadrul unei conferinţe de presă ce va avea loc pe 17 aprilie, la ora 13,00, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene din România. Pe parcursul şederii în România, preşedintele Malosse va vizita Centrul de Cercetări Renault din Titu şi Muzeul Revoluţiei Române din Timişoara. De asemenea, vizita va oferi posibilitatea discutării modalităţilor de combatere a sărăciei şi lipsei de coeziune socială în Europa, de stimulare a dezvoltării regionale şi de apropiere a instituţiilor de cetăţeni', se arată în comunicat.

Henri Malosse a vizitat deja România în calitate de preşedinte al grupului asociaţiilor patronale din CESE şi al secţiunii pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi cetăţenie (SOC).

AGERPRES