Locurile de muncă promise ar fi în şapte domenii-cheie, inclusiv turismul, transportul maritim, agricultura şi produsele farmaceutice. Ele ar creşte Produsul Intern Brut al Greciei cu 54 miliarde de euro (63,9 miliarde dolari).

Rata şomajului în Grecia se ridică în prezent la circa 26%. Samaras a promis de asemenea scutiri de impozite şi o reformă a sistemului de bunăstare socială. "Şi ele ar fi toate fără noi deficite", a spus el.

Observatorii politici sunt îngrijoraţi că Samaras şi partidul său de centru-dreapta Noua Democraţie nu vor reuşi să învingă partidul de extremă-stânga SYRIZA în alegerile anticipate. Cei mai mulţi observatori ai pieţelor sunt îngrijoraţi că SYRIZA ar anula reformele care au început în cele din urmă să deplaseze ţara de la marginea prăpastiei economice, notează DPA.

La alegerile anticipate s-a ajuns în urma apelurilor repetate SYRIZA de a le ţine, după ce acest partid a câştigat cele mai multe voturi în alegerile pentru Parlamentul European din mai. În decembrie, Samaras a încercat să-şi consolideze puterea printr-un vot parlamentar pentru un nou preşedinte al ţării. Cu toate acestea, el nu a reuşit să adune o coaliţie câştigătoare, făcând necesare alegerile anticipate

Te-ar putea interesa și: