„Nu Guvernul este (…) responsabil de evoluţiile inflaţiei. Ştiţi bine că aceasta este în grija şi răspunderea Băncii Naţionale a României, care, de altfel, a şi admis, în mod oficial, că inflaţia despre care discutăm nu a fost generată de politicile guvernamentale”, a declarat Dăncilă la dezbaterea moţiunii de cenzură ‘Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!’, semnată de PNL, USR şi PMP. 

„Asistăm, din păcate, la cea mai amplă campanie de dezinformare şi intoxicare a opiniei publice de după Revoluţie. Sunt multe minciuni care circulă în spaţiul public şi care mizează în mod evident pe resorturile emoţionale ce ar putea cataliza o reacţie socială ostilă, indignată şi radicalizată faţă de efortul majorităţii parlamentare de a transpune în legislaţia penală deciziile Curţii Constituţionale, ale Curţii Europene a Drepturilor Omului şi, nu în ultimul rând, prevederile Directivei 343 din 2016 privind prezumţia de nevinovăţie”, a declarat Dăncilă, conform Agerpres.

Prim-ministrul a opinat că reprezentanţii Opoziţiei au rămas „prizonierii politicii conflictuale”, fără să realizeze că românii „s-au săturat de scandal şi detestă certurile” din politica românească. Ea şi-a exprimat credinţa în inteligenţa poporului, „care a dovedit în nenumărate rânduri că nu se lasă păcălit de manipulări” şi că este capabil să discearnă adevărul. 

„Când în anul 2020 se va termina acest mandat, românii vor trage linia şi, cu înţelepciunea care îi caracterizează, vor surprinde în mod corect esenţa lucrurilor, atunci când vor merge la vot. Ecuaţia va fi cât se poate de simplă. Dumneavoastră aţi tăiat, noi am majorat pensiile şi salariile. Dumneavoastră aţi închis, noi am redeschis şi am construit şcoli şi spitale. Dvs aţi crescut, noi am redus şi am eliminat taxele. Dvs aţi înregistrat cel mai ridicat şomaj, noi cel mai scăzut. Dvs aţi desfiinţat, noi am creat sute de locuri de muncă. Dvs aţi generat una dintre cele mai mari scăderi, noi – una dintre cele mai mari creşteri economice din Uniunea Europeană”, a spus ea.