Potrivit premierului Viorica Dăncilă, Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă care va pune în acord legile justiţiei cu recomandările Comisiei de la Veneţia.

„Această soluție a fost discutată în cadrul întâlnirii ministrului justiției cu reprezentanții Comisiei de la Veneția, cât și cu întrevederea avută cu prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans. După cum știți, cele trei legi ale justiției au fost modificate de Parlament, iar aceste modificări au fost vlidate de CCR și asigură o mai bună funcționare a sistemului de justiție în interesul cetățenilor. Ceea ce adoptăm astăzi în Guvern reprezintă o amornizare a prevederilor legilor, astfelîncât să răspundă cât mai bine situațiilor întâlnite în practică, pentru buna desfășurare a actului de justiție”, a anunțat Viorica Dăncilă.

Duminică, juriştii PSD încă mai lucrau la ultima formă a ordonanţei, potrivit Realitatea Tv, iar Tudorel Toader a fost la sediul PSD pe seară, pentru ultimele retuşuri. Totodată, s-a amânat şi şedinţa Biroului Permanent Naţional a partidului, care urma să aibă loc luni, la prânz, tocmai pentru că mulţi lideri fac parte şi din Guvern. Imediat după şedinţa Guvernului, premierul va pleca din țară.