"Cu siguranţă că Brexitul va avea un impact şi asupra bugetului, în momentul în care el se va materializa (…), pentru că până când nu se va formaliza această ieşire printr-o decizie la nivel european, după aceste negocieri, până atunci Marea Britanie va fi obligată să continue să contribuie la bugetul european, conform reglementărilor actuale. Deci pe termen mediu cu siguranţă bugetul european va trebui să fie regândit şi din această perspectivă, dar şi din alte perspective", a spus Cioloş, citat de Agerpres.

Prim-ministrul Cioloş a precizat că la nivelul Comisiei Europene se pregăteau diferite scenarii şi în perspectiva evaluării de parcurs a bugetului european. 

"Oricum, la nivelul Comisiei Europene, ştiu că se pregăteau deja diferite scenarii, care să fie discutate cu statele membre şi cu Parlamentul, şi în perspectiva evaluării de parcurs a bugetului european (…), care ar trebui să aibă loc în 2017. (…) Cel mai probabil, în perspectiva deciziilor privind noul buget al Uniunii Europene vor exista rearanjări şi din acest punct de vedere", a mai afirmat Cioloş.