Licenţa Uber în Londra expiră sâmbătă, iar Transport for London a decis pe 22 septembrie să nu o reînnoiască, din cauza politicii firmei privind raportarea infracţiunilor şi verificarea antecedentelor şoferilor.

"Da, există preocupări privind securitatea şi probleme pe care Uber trebuie să le rezolve, dar aş dori să văd condiţii egale pentru firmele private şi minunatele noastre taxiuri londoneze, taxiurile noastre negre, marea noastră instituţie naţională", a declarat May într-un interviu pentru BBC.

"Dintr-un condei, ceea ce a făcut primarul a fost să pericliteze 40.000 de locuri de muncă şi desigur (…) a afectat vieţile celor 3,5 milioane de utilizatori ai Uber", a mai spus ea.

Uber va mai putea furniza servicii în Londra – una din cele mai mari pieţe de taximetrie din lume – timp de câteva luni, până la soluţionarea contestaţiei la decizia TfL.

Directorul general al firmei, Dara Khosrowshahi, numit de mai puţin de o lună, şi-a cerut scuze londonezilor. Aceştia strânseseră până joi seara 800.000 de semnături în care cer municipalităţii să revină asupra deciziei de a interzice Uber.