"Am o atenţionare în special către Ministerul Finanţelor, cu privire la deficitul bugetar pe 2011. Deficitul bugetar nu se negociază şi nu acceptăm sub nicio formă depăşirea plafonului de 4,4% agreat cu Parlamentul prin legea bugetului de stat, dar şi cu organismele internaţionale, pentru că este un semn de seriozitate şi credibilitate a statului român. Deci deficitul nu se negociază, oricât de mari ar fi nevoile unora sau altora", a spus Boc, citat de Agerpres.

Primul-ministru a cerut miniştrilor să dea prioritate investiţiilor care se pot finaliza în 2012 şi să facă publică lista proiectelor prioritare încă de la începutul anului viitor.

"Vă solicit ca în lista de investiţii pe care o aprobaţi în calitate de ministru să daţi prioritate maximă acelor investiţii care se finalizează în anul 2012 pentru că şi în acordurile cu organismele internaţionale avem prioritizarea investiţiilor, în sensul finalizării cu prioritate a celor care se află într-o fază avansată de finalizare. Acordaţi prioritate investiţiilor care se finalizează", le-a spus Boc miniştrilor.