Premierul anunță noi restricții de la 1 august! Ce se întâmplă cu masca de protecție

Șeful Executivului a precizat că a vorbit cu secretarul de stat Raed Arafat despre noile relaxări care urmează să intre în vigoare de la 1 august. Acesta a precizat că masca de protecție va rămâne în continuare necesară în interior.

Premierul a mai spus că ora de închidere a restaurantelor va fi tot ora 02:00.

”Relaxări, nu restricții. Nu scăpăm de mască în interior deocamdată. Sunt relaxări mai mult pentru evenimente în aer liber.

Ora nu se schimbă (n.r. – de închidere a restaurantelor), tot la ora 2:00 noaptea vor rămâne”, a spus premierul Florin Cîțu.

Nu sunt multe relaxări

Premierul a subliniat că nu sunt multe relaxări, dar că cele care s-au luat sunt pentru evenimente.

”Nu sunt foarte multe relaxări. Așa cum arată acum situația, mergem cam cu ce avem, în afară de câteva lucruri pe evenimente”, a mai spus premierul.

În ceea ce privește situația epidemiologică, premierul a spus că este una bună și că aceasta este în continuă monitorizare.

”Suntem într-o situație foarte bună, monitorizăm. Avem și condiții la intrarea în țară pe care nu le modificăm, deși există cereri. Suntem precauți în continuare”, a mai spus premierul într-o conferință de presă de la Palatul Victoria.

Relaxările care ar putea fi implementate de la 1 august

  • Se pot organiza activități culturale și concerte cu până la 5.000 de persoane, în spații deschise
  • Se pot organiza workshop-uri cu 150 de persoane în spații închise, masca de protecție fiind obligatorie
  • Locurile de joacă vor fi deschise complet dar însoțitorii trebuie să dovedescă că au fost vaccinați, având cel puțin 10 zile de la rapel
  • Discotecile și cluburile, redeschise la capacitate maximă pentru persoanele vaccinate
  • Nunţile ar putea fi organizate cu peste 300 de persoane, dacă cei care participă sunt vaccinaţi, fac dovada unui test rapid negativ sau au trecut prin boală.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin