Zonga este o aplicaţie de muzică, disponibilă exclusiv în România, pe care o poţi instala, atât pe PC, cât şi pe telefonul mobil. “Zonga reprezintă viitorul în materie de muzică. Dacă până nu demult utilizatorii ascultau muzică pe CD sau o descărcau de pe torrente, viitorul este reprezentat de streaming”, este de părere Sergiu Biriş, director general al Trilulilu.

Conţinutul este 100% legal, pus la dispoziţie în parteneriat cu casele de discuri internaţionale şi locale: EMI, Warner, Universal Music, Sony Music, Cat Music, Roton, Media Pro Music. După negocieri de peste doi ani de zile cu casele de discuri internaţionale mai sus menţionate, Zonga este disponibil de astăzi în varianta Private Beta, adică accesul este permis numai pe baza de invitaţie.

“Am început recent încărcarea conţinutului, avem 500 de utilizatori, însă în luna aprilie când vom ieşi din stadiul Beta vom avea peste 1,5 milioane de melodii, iar la un an sperăm să avem 150.000 de utilizatori înregistraţi.  

Zonga este disponibil în trei variante

–     una gratuita care conţine reclame din 15 în 15 de minute, disponibilă numai pe PC şi care permite ascultarea a numai 20 de ore de muzică pe lună;
–    Zonga Plus care permite ascultarea nelimitată nu conţine reclame, însă calitatea melodiilor este mai slabă
–    Zonga Premium,  care costă 5 euro pe lună şi care permite în plus ascultarea offline a melodiilor. Plata se va putea face prin SMS, PayPal sau card.

 “Cei mai mulţi bani vor merge la posesorii drepturilor de autor. Noi estimăm că 85% din venituri vor veni din abonamente, iar 15% din reclamă, a spus Biriş.

Pentru promovarea serviciului compania va investi 500.000 de euro în reclamă, iar Biriş speră să atingă pragul de rentabilitate în trei ani.

“Sunt doar câteva astfel de proiecte (n.red Spotify)  în lume care implică costuri de milioane de dolari şi la care lucrează sute de angajaţi. Noi am lansat Zonga cu doar şase angajaţi şi cu costuri de sute de mii de euro”, a declarat Biriş.

Zonga este un serviciu al Triluliulu Music, companie care este deţinută de Trilulilu SA.
<strong>Zonga</strong><br />  <iframe width="600" height="485" src="http://www.trilulilu.ro/embed/zonga/165de3e42fafce" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>   <br /><a href="http://www.trilulilu.ro/video/reclame" title="reclame">  Vezi  mai multe  video    din   reclame </a><br />