Compania germana Steiff, care produce ursuleti de plus de mai bine de un secol, anunta ca isi va reloca productia din China inapoi in tara de origine, din cauza standardelor scazute de calitate.

 

Directorul executiv al companiei, Martin Frechen, a declarat ca nu mai poate tolera productia in China, unde orice defect duce la costuri uriase: „Daca un ursulet are un ochi montat chiar si cu un milimetru in afara pozitiei standard, devine o jucarie urata, care se holbeaza crucis”, a subliniat Frechen.

 

Compania a incercat timp de patru ani sa obtina rezultate satisfacatoare in China, insa costurile ascunse, precum cele pentru pregatirea profesionala a angajatilor, au dat o imagine negativa asupra productiei in China. Tot mai multe loturi de ursuleti, pozitionati ca jucarii scumpe si de calitate superioara, au obtinut statutul nedorit de „rebut”.

 

Multe companii europene si nu numai au mutat productia in China, in acest adevarat „Eldorado” al costurilor scazute. Chiar daca pe hartie parea un plan perfect, logistica foarte scumpa si intarzieri de cate trei luni ale transportului pe apa au decis in favoarea intoarcerii companiei in Germania.

 

Steiff produce ursuleti de plus din 1902, compania fiind infiintata in 1880 in orasul Giengen an der Brenz.

 

Sursa: USA Today