Michelle Obama, fosta primă doamnă a Statelor Unite, este cea mai admirată femeie din lume, arată un sondaj recent realizat de compania britanică de cercetare de piaţă YouGov în 41 de ţări, cu participarea a 42.000 de persoane, potrivit Agerpres. Ea deţine poziţia de cea mai admirată femeie şi în Statele Unite.

Pe locul al doilea în preferenţele publicului s-a situat realizatoarea americană de televiziune Oprah Winfrey, urmată de Angelina Jolie, actriţă laureată cu Oscar şi activista pentru drepturile omului, şi de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Hillary Clinton, de asemenea o fostă primă doamnă a Statele Unite, ocupă poziţia opt în preferenţele publicului, în timp ce diva pop Madonna este pe locul 11. Pe penultimul loc în clasamentul cu 20 de poziţii o regăsim pe actuala primă doamnă a SUA, Melania Trump.

În topul celor mai admiraţi bărbaţi, pe primul loc se află Bill Gates, miliardar, filantrop şi fondator al Microsoft, urmat de fostul preşedinte SUA Barack Obama şi de actorul Jackie Chan. Când vine vorba doar de Statele Unite, cel mai admirat bărbat este Barack Obama, urmat de actualul preşedinte Donald Trump.