Flota Maersk Line este alcătuită din peste 500 de vase de mare tonaj. Pe parcursul următorilor doi ani, 400 dintre acestea vor fi echipate cu antene și stații de bază GSM Ericsson, urmând ca restul vaselor să fie și ele dotate în mod similar în scurt timp. Conform contractului, Ericsson va oferi servicii globale de administrare a rețelei pe o perioadă de șapte ani, pachetul incluzând, de asemenea, monitorizarea permanentă a rețelei și servicii de întreținere la bord disponibile în mai multe porturi din toate regiunile importante de pe glob.

„Suntem mândri să putem conecta flota Maersk Line cu ajutorul tehnologiei noastre. Credem cu tărie în ideea dezvoltării unei societăți permanent conectate, în care conectivitatea va fi punctul de plecare pentru noi modalități de a inova, a colabora și a socializa. Transformarea acestei viziuni în realitate va face posibilă apariţia unor procese mai simple, automatizate, a unui grad mai mare de productivitate și acces în timp real la informaţie, permiţându-le utilizatorilor să ia decizii mai ușor și mai rapid”, a declarat Hans Vestberg, președinte și CEO al Ericsson.

Pentru industria de transport maritim, comunicațiile mobile reprezintă o oportunitate de a găsi moduri mai eficiente de administrare a flotei şi a timpilor de livrare, de îmbunătățire a interacțiunii dintre nave, de rezolvare proactivă a oricăror probleme apărute, de transfer rapid de informații către clienți și chiar de îmbunătățire a eficienţei energetice.

Până în prezent, navele moderne ale Maersk Line au fost echipate cu soluții de conectivitate prin satelit în principal pentru a permite comunicaţiile pentru funcțiile vitale de la bord.  Soluția Ericsson integrată de conectivitate mobilă şi comunicaţii prin satelit permite conectarea întregii flote, făcând posible nu doar noi moduri de a comunica, ci și de a contribui la îmbunătățirea eficienței și a fiabilității, reducând totodată costurile. În plus, ea le permite tuturor utilizatorilor să aibă acces direct și imediat la o serie de experți și la sfaturi specializate, ajutând astfel la transmiterea informației și, de asemenea, la creșterea eficienței operațiunilor efectuate zilnic pe vas.

„Suntem încântați să fim prima flotă din lume ce dispune de soluții mobile de comunicații, soluţii care cred că ne vor ajuta să funcționăm mai eficient”, a declarat Søren Toft, Vice President Maersk Line Operations.