Pentru a putea oferi acest serviciu, China Telecom va închiria capacităţi de reţea de la Everything Everywhere, un joint venture între France Telecom şi Deutsche Telekom. China Telecom vrea să-i atragă în special pe rezidenţii chinezi din Marea Britanie dar şi pe turiştii care ar urma să viziteze Marea Britanie cu ocazia Jocurilor Olimpice, conform Agerpres.

"Intrarea pe piaţa de telefonie mobilă din Marea Britanie este o mişcare strategică pentru China Telecom Europe. Dorim să lansăm servicul cât mai curând posibil deoarece există un decalaj pe piaţă în ceea ce priveşte oferta de servicii de telefonie mobilă la tarife competitive destinate populaţiei chineze din Marea Britanie", a declarat directorul China Telecom Europe, Yan Ou.

Potrivit Oficiului Naţional de Statistică, în 2010 erau 271.000 de chinezi care trăiau în Marea Britanie, aproximativ 0,4% din populaţia ţării.

Acordul convenit cu China Telecom duce la 24 numărul parteneriatelor de tip MVNO ale Everything Everywhere. Alţi parteneri sunt Virgin Mobile, Lycamobile şi Cable and Wireless.