Clinica va funcţiona în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi va oferi consultaţii gratuite pentru pacienţii care au o urgenţă, pentru persoanele cu dizabilităţi, copii şi vârstnici. Mai mult, şomerii vor beneficia de consultaţii gratuite, iar clinica va deservi cazuri sociale ale populaţiei.

La centrul stomatologic universitar din Sibiu, pensionarii vor putea să îşi pună proteză sau să îşi facă implanturi, cu costuri mai mici decât în cabinetele private. În anumite cazuri, e posibil chiar să se facă lucrări dentare gratis pentru pensionari.

Noul centru stomatologic universitar va însemna un câştig şi pentru cei 300 de studenţi stomatologi, care astfel vor putea să înveţe meserie. Cei din ultimii ani, vor putea asista la intervenţiile făcute aici, alături de medicii specialişti. Mai mult, aici va exista un centru de simulare pentru studenţi.  Centrul stomatologic universitar de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă este singurul din judeţul Sibiu care va fi deschis non-stop şi care are Terapie Intensivă şi bloc operator. În municipiul Sibiu, numai la Spitalul Militar mai există un doctor chirurg de maxilo-facială. 

Pentru redeschiderea centrului stomatologic universitar, s-au investit 600.000 de euro, din care jumătate contribuţia partenerilor, 245.000 de euro de la Universitatea Lucian Blaga, pentru aparatură şi dotări, iar Consiliul Judeţean a contribuit cu 70.000 de lei, pentru reparaţii. 

Te-ar putea interesa și: